اینترنت اشیا (IoT) به طور کلی به فناوری اطلاق می شود که در آن همه اشیا و دستگاه های اطراف ما به اینترنت یا اینترانت (شبکه محلی) متصل هستند و می توانند داده ها را برای یکدیگر ارسال کرده و با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. در عین حال می توان آنها را از طریق برنامه های خاص به راحتی توسط انسان کنترل کرد.
ایده های کاربرد اینترنت اشیا در زندگی روزمره
اینترنت اشیا را می توان در دسته بندی های زیادی مورد استفاده قرار داد که در اینجا به چند نمونه اشاره می کنیم:
- سلامت هوشمند: حسگرهایی که به بدن بیمار متصل می شوند، علائم حیاتی او را کنترل می کنند و آنها را به مرکز چکاپ سلامت ارسال می کنند.
- خودروهای هوشمند: به عنوان مثال، سنسوری که سطح هوای لاستیک خودرو را بررسی می کند و در صورت بروز مشکل به راننده اطلاع می دهد.
- خانه های هوشمند: موقعیت جغرافیایی صاحب خانه از طریق تلفن همراه دریافت می شود و با توجه به نزدیکی وی به خانه، سیستم گرمایش یا سرمایش را کنترل می کند.
- شهر هوشمند: کنترل ترافیک، روشنایی شهر، مدیریت فضای پارک خودرو، آبیاری هوشمند فضای سبز و... همگی می توانند ایده هایی برای ایجاد یک شهر هوشمند باشند.
- سیستم های امنیتی: بررسی خودکار درب های ورودی و دوربین های مدار بسته و اطلاع از مشکلات.
اگر بخواهیم اینترنت اشیا را بررسی کنیم، مطمئناً به ایده های خلاقانه زیادی خواهیم رسید، زیرا اینترنت اشیا مقوله ای نسبتاً جدید و به روز در حوزه فناوری است، کشورها به سرعت روی آن کار می کنند و کشور ما نیز نیز به این امر توجه دارد. رشته می تواند به راحتی در آن پیشرفت کند.
IoT و IoE را اشتباه نگیرید!
برخلاف تصور برخی افراد، اینترنت اشیا با اینترنت همه چیز متفاوت است، اینترنت اشیا فقط با اشیاء تحت شبکه سروکار دارد، در حالی که IoE با داده ها و روش های ترکیب و استفاده از آنها سر و کار دارد و بر چهار اصل کلیدی استوار است:
- مردم
- داده ها
- فرآیندها
- اشیاء اینترنتی
در واقع اینترنت اشیا را می توان زیرمجموعه ای از IoE در نظر گرفت.
آیا اینترنت اشیا ایمن و قابل اعتماد است؟
مانند هر فناوری دیگری، اینترنت اشیا نیز قابل نفوذ و سوء استفاده است و این به یکی از چالش های پیش روی آن تبدیل شده است. همانطور که در بالا گفتیم، برخی از اشیاء اینترنتی نیز می توانند موقعیت جغرافیایی ما را کنترل کرده و آن را پردازش کنند. انجام دادن
اگرچه این موضوع به تنهایی چندان نگران کننده نخواهد بود، اما مشکل اصلی از زمانی شروع می شود که کنترل شبکه های ارتباطی و کنترل سیستم های مورد استفاده ما به دست افراد سودجو و مخرب بیفتد.
در چنین مواقعی این فناوری می تواند به شدت خطرناک باشد و حتی آسیب های جبران ناپذیری به جوامع بشری وارد کند، مثلاً اگر چنین اتفاقی برای سیستم های یک بیمارستان بیفتد می تواند بسیار مشکل ساز و وحشتناک باشد.
نظر شما در مورد این فناوری چیست؟ آیا شما نیز به موضوعات مرتبط با IOT و کاربردهای آن علاقه دارید، تجربیات خود را در این زمینه با ما و کاربران همکار فناوری اطلاعات در میان بگذارید.
امروزه تمام فعالیت های انسان وابسته به وجود اینترنت شده است
و با وجود اختلالات شدید اینترنت در کشورمان شرکت ماهانت همواره پیشتاز در خدمات رسانی به هموطنانمون در زمینه اینترنت پرسرعت بوده است
این تعاریف تنها یک شعار توخالی نیست بلکه سابقه 20 سال خدمات رسانی و پشتیبانی بالا رضایت فوق العاده کاربران پشت تمام این حرف ها است
اگر شما هم تمایل دارید اینترنت خانگی پرسرعت داشته باشید بسته اینترنت خانگی ماهانت را نگاهی کنید.
:: برچسبها:
بسته اینترنت خانگی ,
:: بازدید از این مطلب : 143
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0